ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/12/2014 06:45 EET | Updated 27/12/2014 07:54 EET

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Sooc

«Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Ένα μικρό ποσοστό να υλοποιήσει απ'όσα υπόσχεται, θα τινάξει τα πάντα στον αέρα» δήλωσε σε παρέμβασή του στα «Παραπολιτικά» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι ο λαός είναι πιο ώριμος από την ηγεσία του.

«Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται πίσω του. Όλες οι ελπίδες βρίσκονται στον λαό, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει την πορεία προς το χειρότερο» πρόσθεσε.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς πιστεύει ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που θα θέσει σε δοκιμασία τη χώρα, με κίνδυνο να χαθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι δεν αποτελεί κυβερνητική λύση για τρεις λόγους: δεν έχει το αναγκαίο ποσοστό, καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, διαθέτει την ψήφο του ενός τρίτου των Ελλήνων, δεν είναι νέο κόμμα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του αποτελεί η «νεοκομμουνιστική αντιπολίτευσή» του, που φτάνει στο 40% και δεν έχει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Σε περίπτωση επικράτησής του, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα θα περάσει σε μια επικίνδυνη περίοδο ακυβερνησίας.

Αμέσως μετά τις εκλογές ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος,, ενώ πιστεύει ότι, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να κλείσει οριστικά η περίοδος του Μνημονίου. Ωστόσο, αν γίνουν εκλογές, η πορεία αυτή θα σταματήσει, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ανταγωνιστική και νομοτελειακά θα υποχρεωθεί να φύγει από το ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ήταν πρόωρη η αναγγελία του τερματισμού της προσπάθειας να βγούμε από το Μνημόνιο. Επίσης, πιστεύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον Κεντροαριστερά, και ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ισχυρή Κεντροδεξιά: για τον πρώην πρωθυπουργό η ΝΔ είναι η παράταξη που παραδοσιακά καλύπτει τον χώρο από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι τη Δεξιά. Μια συρρικνωμένη ΝΔ δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές, θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έλεγε ανέκαθεν ότι από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και μετά η ΝΔ ήταν ένα ανοικτό κόμμα, που ουδέποτε ταυτίστηκε με κάποιον από τους αρχηγούς της.

Εφόσον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι, αν η ΝΔ κινηθεί σε αυτή τη βάση, τότε υπάρχει ελπίδα ακόμα και να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, κάτι το οποίο θα είναι προς όφελος της χώρας.