ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/12/2014 04:43 EET | Updated 27/12/2014 06:33 EET

Σε φόντο προεκλογικό ο τρίτος γύρος για Πρόεδρο

Sooc

Εντός των επόμενων 24 ωρών ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει νέο διάγγελμα προς τους βουλευτές με δίλημμα Δήμας ή εκλογές. Την ίδια στιγμή οι ρυθμοί του πολιτικού σκηνικού χτυπούν σε ρυθμούς προεκλογικούς καθώς οι 12 ψήφοι που απαιτούνται για την πλειοψηφία των 180 φαίνεται ότι δεν βγαίνουν.

Ο πρωθυπουργός ήδη έχει στείλει σαφές μήνυμα ότι η ψήφος στον τρίτο γύρο δεν θα είναι «παρών» αλλά θα έχει ονοματεπώνυμο. Με το νέο διάγγελμα αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές και να περιγράψει την τους κίνδυνους που η χώρα διαθέτει στην περίπτωση που οδηγούνταν σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Δημοσιεύματα εφημερίδων αποκλείουν ο κ. Σαμαράς να κρύβει κάποιο σχέδιο όπως είχε κάνει στην προηγούμενη παρέμβασή του, όπου είχε προτείνει συναίνεση για ΠτΔ και εκλογές στο τέλος του 2015.

Στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ίσως ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στο κυριακάτικο Τύπο απευθυνθεί γραπτώς στους βουλευτές τη στιγμή που οι τελικές υπογραφές για τη συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ετοιμάζονται να πέσουν.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι κινήσεις για να αποτραπεί ο κ. Παπανδρέου να κάνει νέο κόμμα κορυφώνονται. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέο κόμμα ίσως της Δευτέρα το απόγευμα ενώ είναι εξίσου πιθανό να προχωρήσει στην ανακοίνωση και αύριο, Κυριακή.

Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν και υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή υπέρ Δήμα. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Δήμας έχει υπογραμμίσει ότι δεν θα δεχτεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της ΧΑ.