ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2014 17:56 EET | Updated 29/12/2014 17:56 EET

Προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Τζεμπ Μπους

ASSOCIATED PRESS
Former Secretary of State Hillary Rodham Clinton speaks at the Massachusetts Conference for Women in Boston, Thursday, Dec. 4, 2014. (AP Photo/Elise Amendola)

Το 54% των προθέσεων ψήφου έναντι του 41% του Ρεπουμπλικάνου Τζεμπ Μπους συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών στο ερώτημα περί μιας ενδεχόμενης αναμέτρησής τους στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας και τελευταίο «ισχυρό χαρτί» της δυναστείας των Μπους, ο Τζεμπ Μπους, ανακοίνωσε την 16η Δεκεμβρίου ότι εξετάζει «ενεργά» το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο.

Η δημοτικότητά του αυξήθηκε, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Στις αρχές του έτους, είχε συγκεντρώσει το 36% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου έναντι της πρώην υπουργού Εξωτερικών, που δεν έχει ανακοινώσει τυπικά την υποψηφιότητά της.

Ο Τζεμπ Μπους, 61 ετών, διατηρεί το προβάδισμα έναντι πολλών Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα. Από τους 15 ενδεχόμενους υποψηφίους, κερδίζει το 23% των προτιμήσεων των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, από 14% το Νοέμβριο.

Ο δεύτερος επικρατέστερος, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, συγκεντρώνει το 13% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ακολουθούν ο νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι και ο γερουσιαστής Ραντ Πολ.

Η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2015 με τις αναμενόμενες ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων τους από πολλούς Ρεπουμπλικάνους, κυρίως γερουσιαστές, αλλά και από τη Χίλαρι Κλίντον.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το CNN σε δείγμα 1.011 ενηλίκων με περιθώριο στατιστικού λάθους ±3%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post