ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/12/2014 13:58 EET | Updated 29/12/2014 13:59 EET

Σόιμπλε: Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες

ASSOCIATED PRESS
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives for a meeting of the eurogroup finance ministers at the EU Council building in Brussels on Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Virginia Mayo)

Τις πρόσφατες δηλώσεις του στην Bild επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.

πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ