ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/12/2014 03:25 EET | Updated 30/12/2014 03:25 EET

«Ντου» της Οικονομικής Αστυνομίας σε γνωστό μαγαζί με μεγάλα ονόματα της πίστας

eurokinissi

Σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της λεωφόρου Συγγρού όπου τραγουδούν πασίγνωστα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής εισέβαλλαν τα Χριστούγεννά άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώνοντας «πάρτι» φοροδιαφυγής.

Στο κατάστημα με τα τέσσερα δυνατά ονόματα της πίστας δεν είχαν εκδοθεί σε 10 διαφορετικές παρέες οι προβλεπόμενες αποδείξεις ύψους 930 ευρώ. Για το φορολογικό αδίκημα συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 39χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης («αυτοφωράκιας»). Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία σε ακόμα 7 μαγαζιά, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν από τις 15 έως τις 28 Δεκεμβρίου στην κεντρική αγορά του κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα, στο Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά, την Καλλιθέα και το Χαιδάρι. Σε κατάστημα του κέντρου μία καφετέρια απασχολούσε 7 ανασφάλιστους εργαζόμενους, στο Χαιδάρι τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είχαν εκδώσει 22 αποδείξεις, ενώ στο Χαλάνδρι σε ένα μπαρ και μία καφετερία οι εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Για τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σώματος Επιθεωρητών, για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων. Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου.