ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/12/2014 11:31 EET | Updated 31/12/2014 13:36 EET

Επιστροφή στην Αθήνα για ακόμη 107 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

eurokinissi

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση με την οποία ταξίδεψαν για Ελλάδα ακόμη 107 διασωθέντες του Norman Atlantic.

Τον επαναπατρισμό των διασωθέντων είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ενώ η Aegean ανέλαβα το κόστος μεταφοράς τους από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η πτήση είχε καθυστέρηση αρκετών ωρών εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 236 Έλληνες επιβάτες από τους συνολικά 268 που επέβαιναν στο πλοίο ενώ οι πληροφορίες για τους υπόλοιπους είναι για μια ακόμη φορά συγκεχυμένες.

Οι αρχές, ελληνικές και ιταλικές κάνουν μέχρι τώρα λόγο μόνο για δύο νεκρούς Έλληνες επιβάτες.

Στο μεταξύ το μεσημέρι κατέπλευσε στο λιμάνι του ιταλικού Τάραντα το πλοίο «Aby Jeannette», από το οποίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια ακόμη 26 Έλληνες διασωθέντες του πλοίου «Norman Atlantic» ενώ αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα της Τετάρτης.

Εξάλλου, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου. Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα αποδεσμεύθηκαν των επιχειρήσεων έρευνας.

Βέβαια με δεδομένο πως συνεχίζεται η σύγχυση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για τη λίστα επιβατών, των αριθμό διασωθέντων αλλά και τον αριθμό πιθανόν αγνοουμένων, δεν αναμένεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Sponsored Post