Στον «πάγο» παραμένουν πολλές περιοχές. Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στον «πάγο» παραμένουν πολλές περιοχές. Πού χρειάζονται αλυσίδες
Georgina Staikou / SOOC

Στην κατάψυξη παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αν και ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση.

Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες και επικρατεί παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα και από -8 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα.

Λόγω του χιονιά η κυκλοφορία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου ανά την Ελλάδα έχει διακοπεί, ενώ σε πολλούς δρόμους οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Αττική η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, ύψος Σ. Ν. Πεντέλης «414», έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.
  • στη Λ. Πάρνηθας, από 21ο χλμ. (Τελεφερίκ) – έως το Καζίνο.
  • στη Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο: Αλεποχώρι – Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό.

Στη Βόρεια Ελλάδα κλειστή είναι λόγω του παγετού, από το 22ο έως το 28ο χλμ., η εθνική οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στο νομό Λάρισας, οι επαρχιακές οδοί Ελάφου - Σκλήθρου και από την Καλλιπεύκη ως τα όρια του νομού Πιερίας, στο ύψος του Παλιού Παντελεήμονα.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων ωστόσο κλειστό παραμένει το Ρίο- Αντίρριο

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή όσον αφορά τις χιονοπτώσεις. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος.

Δημοφιλή