ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/01/2015 06:20 EET | Updated 02/01/2015 09:13 EET

Γιώργος Παπανδρέου: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της ... Αλλαγής

Nikos Libertas / SOOC

Τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου αναμένονται να γίνουν το Σάββατο (3/1), με τον πρώην Πρωθυπουργό να κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα και το σύμβολο του εγχειρήματος του.

Πρώτα θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο, η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, με τις προαπαιτούμενες 200 υπογραφές στελεχών, παρουσία δικηγόρου. Σε αυτήν την ιδρυτική διακήρυξη, θα περιλαμβάνεται το όνομα που θα εμπεριέχει σύμφωνα με πληροφορίες, τις λέξεις κίνημα και αλλαγή, καθώς και τα σύμβολα.

Μέσα στην ημέρα, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου σε ειδική εκδήλωση, παρουσία στελεχών του, θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις, μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη και τις πολιτικές του θέσεις.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται αυτές των νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη και Θάνου Μωραΐτη, ενώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών και στο Ηράκλειο.

Από παλαιότερους βουλευτές δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Μ.Καρχιμάκη, Δημήτρη Ρέππα, Γ.Πεταλωτή, Αφροδίτης Παπαθανάση και Σωκράτη Ξυνίδη.

Στη Διακήρυξη θα δίνεται έμφαση στα θέματα των μεταρρυθμίσεων και στην ανάγκη ανασυγκρότηση της χώρας στην περίοδο μετά το μνημόνιο.

Όσον αφορά στη στρατηγική, το νέο κόμμα θα ασκεί εντονότατη κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο Ποτάμι.