ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/01/2015 10:36 EET | Updated 03/01/2015 10:37 EET

Στην Ιταλία έφτασαν οι συγγενείς Ελλήνων αγνοουμένων του Norman Atlantic

FILIPPO MONTEFORTE via Getty Images
People look at the Italian-owned Norman Atlantic ferry arriving in the port of Brindisi on January 2, 2015. Bari prosecutor Giuseppe Volpe ordered the Italian-owned vessel to be towed to Brindisi so that it can be searched for corpses and for clues as to what caused the huge fire that erupted on board on December 28. The fire led to the deaths of at least 13 people and there are fears the final toll could be higher amid uncertainty over how many people were actually on board. The 60-mile (96-kil

Στην Ιταλία βρίσκονται οι συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων του «Norman Atlantic». Με τη βοήθεια εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ήρθαν σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Eίναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το «Norman Atlantic», το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς όμως να μπορέσουν να ανέβουν σε αυτό.

Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές εισήλθαν και πάλι στο πλοίο. Αν εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, θα μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν, μέσα σε αυτό, νεκροί μετανάστες ή οδηγοί φορτηγών. Υπάρχουν, όμως, ακόμη εστίες πυρκαγιάς και ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι δήλωσε ότι «για να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ του Norman μπορεί να χρειασθούν ακόμη και αρκετές ημέρες».

Στο μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο Μπρίντιζι και επιτροπή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ