ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/01/2015 14:47 EET | Updated 04/01/2015 15:21 EET

Ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

eurokinissi

Την υποψηφιότητά του γνωστού οικονομολόγου καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη στην Β Αθήνας με τον ΣυΡιζΑ φαίνεται πως ενέκρινε η κεντρική πολιτική επιτροπή του κόμματος.

Ο κύριος Βαρουφάκης αναμένεται να καταλάβει μία από τις 50 θέσεις συνεργαζόμενων υποψηφίων βουλευτών που έχει δεσμεύσει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση την οριστική απόφαση θα λάβει το διαρκές συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και ο καθηγητής, οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας. Ο κ. Λαπαβίτσας φέρεται να έχει υποβάλει την υποψηφιότητά του και σύμφωνα με πληροφορίες ήρθε στην πρώτη θέση λαμβάνοντας 68 ψήφους.

Με την υιοθέτηση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την πολιτική συμμαχιών η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την συνεδρίασή της.

Η Αριστερή Πλατφόρμα που κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχε θέσει πολλές ενστάσεις για την συμμετοχή διαφόρων ανεξάρτητων βουλευτών ή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ κυρίως , δεν έθεσε τελικά την τροπολογία σε ψηφοφορία και απείχε από την ψηφοφορία.

Το θέμα των ψηφοδελτίων αναμένεται να κλείσει το επόμενο τριήμερο με τριβές, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα, ανέφεραν κομματικές πηγές, που εκτιμούσαν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από αυτή τη διαδικασία ενισχυμένος.