ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/01/2015 06:52 EET | Updated 04/01/2015 06:53 EET

Οι 4 προϋποθέσεις του Ποταμιού για συνεργασία με Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ

ARIS MESSINIS via Getty Images
TO GO WITH AFP STORY : EU-ELECTION-GREECE-POLITICS BY JOHN HADOULISStavros Theodorakis, 50, leader of the new political party To Potami (The River), reads newspapers at his office in Athens on April 25, 2014. In a Greek society turned on its head by a six-year economic crisis, a 50-year-old former star journalist has become the country's newest political celebrity. In just two months, the startup To Potami is already ranked third in the polls ahead of May's European Parliament elections. Theodor

Εφικτό θεωρεί το «πάντρεμα» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς η εκπρόσωπος του κόμματος, Οντίν Λιναρδάτου. Τι είπε για Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόθυμο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με την ΝΔ είναι το Ποτάμι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Οντίν Λιναρδάτου, η οποία πάντως έθεσε τέσσερα σημεία στα οποία θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία.

«Υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ πρόσωπα με τα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε εξαιρετικά», είπε η Οντίν Λιναρδάτου το Σάββατο σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105.5, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα της θέτει ως προϋποθέσεις μιας συνεργασίας τέσσερις βασικούς πυλώνες:

Την παραμονή στο ευρώ, την προστασία των καταθέσεων από επιπλέον φόρους ή «κούρεμα», το «κοινωνικό δίχτυ» προστασίας για τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας «με ευνοϊκότερους όρους για να γίνουν επενδύσεις» ή με αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Η Οντίν Λιναρδάτου αρνήθηκε ότι οι θέσεις του Ποταμιού είναι θολές και υποστήριξε ότι είναι εφικτό το «πάντρεμα» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς, σημειώνοντας ότι ιδεολογικά καθαρό στη σημερινή συγκυρία είναι μόνο το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είναι πολιτικές συμμαχίες και άτομα «που συμφωνούν σε ένα πολιτικό πρόγραμμα και βρίσκονται μαζί».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα Δημόσιο που δε μπορούμε να το αντέξουμε», προσδιορίζοντας τον σύγχρονο δημόσιο τομέα ως μικρό και ευέλικτο. Πάντως, διαφώνησε με ενδεχόμενο απολύσεων, λέγοντας ότι έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό που χρειάζεται είναι «σωστότερα οργανογράμματα».

Εμφανίστηκε δε αντίθετη με την «κινδυνολογία του Αντώνη Σαμαρά» , ενώ σε ερώτηση για το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ότι το Ποτάμι δε το αισθάνεται ως απειλή.

Sponsored Post