Στα δύσκολα... Καραμανλής

Στα δύσκολα... Καραμανλής
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Δυναμικό «παρών» δίνει ένα ακομα μέλος της οικογένειας Καραμανλή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες.

Ο λόγος για τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή που κατέθεσε εδώ και τρεις ημέρες την υποψηφιότητα του στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σερρών, με τα τοπικά στελέχη να «αγκαλιάζουν» την κάθοδο του στην πολιτική αρένα.

Ωστόσο, η επικοινωνιακή του καμπάνια προκάλεσε συζητήσεις και σχόλια - ακόμα και στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, κυρίως για το σύνθημα που κυριαρχεί στην προεκλογική του σελίδα στο Διαδίκτυο υπό τον τίτλο «Στα δύσκολα, Καραμανλής» με τους περισσότερους να μιλούν όχι μόνο για μια απλή διεκδίκηση της ψήφου των Σερραίων ψηφοφόρων, αλλα για πολλαπλά μηνύματα ακομα και στην ευρύτερη κομματική βαση της ΝΔ.

Ο ιδιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στέλνοντας το δικό του μήνυμα, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να κάνει και ονομαστική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρα:

«Οι πολίτες αυτά τα χρόνια έχουν κάνει μεγάλες θυσίες. Εδώ στις Σέρρες, το βιώνουμε αυτό κάθε μέρα... Στις 25 Ιανουαρίου, κρίνεται αν αυτές οι θυσίες θα πιάσουν τόπο ή θα πάνε χαμένες. Σε αυτή τη μάχη αισθάνθηκα χρέος μου να δώσω το «παρών». Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν κάνει μια τεράστια εθνική προσπάθεια, παρά το πολιτικό κόστος. Είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Προχωράμε. Αποφασιστικά για την Ελλάδα, δυνατά για τις Σέρρες!»

Με θερμά λόγια καλωσόρισαν την υποψηφιότητα του και τα κομματικά στελέχη:

Θόδωρος Καμπούρης Πρόεδρος ΝΟΔΕ Σερρών:

«Είναι δίχως αμφιβολία πολύ ισχυρή η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή και ασφαλώς ενδυναμώνει στο μέγιστο βαθμό το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, έχει μόνο να προσθέσει και σίγουρα θα αυξήσει τα ποσοστά της».

Στέλιος Ρίζος Υπεύθυνος Παιδείας ΝΟΔΕ Σερρών:

«Αποτελεί κόσμημα για το ψηφοδέλτιο η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή γιατί το ειδικό βάρος των παρεμβάσεων που θα γίνουν από πλευράς του θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

Γιάννης Καλογερούδης Μέλος ΝΟΔΕ Σερρών:

«Η υποψηφιότητα Καραμανλή σηματοδοτεί μια ισχυρή επανάκαμψη του Καραμανλισμού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας».

Στην εκλογική περιφέρεια των Σερρών εκλέγονται 6 βουλευτές, με τη ΝΔ να διεκδικεί στην καλύτερη περίπτωση δυο έδρες, με την δεύτερη να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τα υπόλοιπα που θα προκύψουν στην Περιφερεια Κεντρικής Μακεδονίας.