ΔΙΕΘΝΕΣ
07/01/2015 16:21 EET | Updated 07/01/2015 19:10 EET

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου ανά την Ευρώπη διαδήλωσαν κατά της επίθεσης στη Charlie Hebdο

DAMIEN MEYER via Getty Images
DAMIEN MEYER/AFP/Getty Images

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, υψώνοντας πένες, συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι -και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις- για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής επίθεσης εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Στη Γαλλία τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έπειτα από έκκληση πολλών συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo (φωτο). Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε υπολογίζεται σε 35.000 άτομα.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μαύρα αυτοκόλλητα που έγραφαν «Είμαστε όλοι Charlie», ένα σύνθημα αλληλεγγύης προς τα θύματα, το οποίο κυκλοφορεί και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή», «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς γελοιογράφους της εφημερίδας, έγραφαν άλλα πανό.

Photo gallery Επίθεση στη Charlie Hebdο See Gallery

Στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μασσαλία (νοτιοανατολικά) και τη Λυών (κεντροανατολικά), οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις υπολογίζονται σε 7.000 και μεταξύ 10.000 και 15.000 αντιστοίχως.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λονδίνο

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με τα πρόσωπα σκυθρωπά, συμπεριλαμβανομένων πολλών Γάλλων.

Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν ραντεβού σε διαφορετικές περιοχές της πόλης: περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο της Γαλλίας, ενώ από 1.000 ως 1.500, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου κρατούσαν μολύβια και στυλό ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στη Μαδρίτη και το Βερολίνο.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post