ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/01/2015 15:56 EET | Updated 07/01/2015 15:58 EET

Τα συμπεράσματα των τριών δημοσκοπήσεων μετά την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου

ASSOCIATED PRESS
Greek lawmakers attend the third round of voting to elect a new Greek president at the Parliament in Athens on Monday, Dec. 29, 2014, as Greece heads to early general elections after parliament failed to elect a new president in a third and final round of voting. The coalition government’s candidate for the post, the 73-year-old former European commissioner Stavros Dimas, garnered 168 votes from parliament’s 300 seats, short of the 180 votes needed to win. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Φαίνεται ότι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο με τις δημοσκοπήσεις, να δημοσιεύονται μέχρι και την τελευταία ημέρα, θα είμαστε συνεχώς με ένα χαρτί και μολύβι στο χέρι.

Την Τετάρτη, το φως της δημοσιότητας, είδαν τρεις δημοσκοπήσεις. Όλες φυσικά με διαφορετικά νούμερα, αλλά σχεδόν με την ίδια κεντρική ιδέα.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο. Στη GPO του Μega, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με 3,2 % της Ν.Δ, στην ALCO για το «Ποντίκι» με 3,3%, ενω στην INTERVIEW για την Βεργίνα tv, με 2% .

Το μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο ποιο θα είναι τρίτο κόμμα , όπου σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η μάχη θα δοθεί μεταξύ του Ποταμιού, του ΚΚΕ του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δυναμική πρώτη εμφάνιση με ποσοστά που ξεπερνούν το 2% και κυμαίνονται από 2,1 έως 2,7.

Στις δημοσκοπήσεις της alco και της interview, η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ, κυμαίνεται, από 1,2 έως 1,5%, όμως στη GPO του mega, η διαφορά ανεβαίνει στο 2,4%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει που θα «κάτσουν» τα ποσοστά των δύο κομμάτων τις επόμενες ημέρες στις άλλες δημοσκοπήσεις.

Και στις 3 δημοσκοπήσεις οι ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη μένουν εκτός βουλής, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της GPO, όπου δίνει 2,7% στους ΑΝΕΛ, 2% στο ΛΑ.ΟΣ (δεν αναφέρεται στις άλλες δημοσκοπήσεις) και 1% για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ποσοστά που τροφοδοτούν σενάρια.

Η Ν.Δ δίνει μάχη για να πάρει ψήφους από τη «δεξιά πολυκατοικία», για αυτό άλλωστε θα έχει υποψήφιους πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία.

Τέλος ας σημειώσουμε και τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητα για συνεργασία των ΑΝΕΛ, με το ΛΑΟΣ κάτι που διαψεύστηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost