Επίθεση Γιώργου Παπανδρέου σε Αντώνη Σαμαρά για το Μνημόνιο

Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά για το Μνημόνιο
Eurokinissi

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς κατηγορείται ότι «απέτυχε να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2014», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος. Υπενθυμίζονται, επίσης, και οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού στα «Ζάππεια».

Διατυπώνεται ακόμα η προειδοποίηση ότι οι εμπρηστές της χώρας «δεν θα κρυφτούν, καθώς και ότι τώρα θα ειπωθεί η αλήθεια».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, το μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009 και δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 4%-4,5%, ο κ. Σαμαράς, ο πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί 18 δισ. σε ισοδύναμα σε αλλεπάλληλα Ζάππεια, θυμήθηκε σήμερα τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του, την περίοδο 2009-2012.

Για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με σημερινή ομιλία του, για το Μνημόνιο φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και το "λεφτά υπάρχουν".

Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 2009 η Ελλάδα βρέθηκε ταυτόχρονα στο σημείο να έχει:

- και ύφεση στο -4%,

- και δημόσια διοίκηση διαλυμένη από το ρουσφέτι,

- και χρέος πάνω από 300 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο (αύξηση 130 δισ. σε μόλις 5 χρόνια),

- και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,

- και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,

- και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία, 2004-2009.

Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία "αλήθεια", γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για "αλήθειες". Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τα γεγονότα».

Δημοφιλή