Βίντεο: Πτήσεις για γερά νεύρα από το πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

Βίντεο: Πτήσεις για γερά νεύρα από το πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

Μία από τις πιο γνωστές «κόντρες» στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αυτή μεταξύ των πιλότων της Αεροπορίας και των πιλότων του Ναυτικού, με τους πρώτους να θεωρούν τους δεύτερους αλαζόνες και υπερφίαλους και τους δεύτερους να θεωρούν τους πρώτους...ερασιτέχνες, καθώς επιχειρούν από επίγειες, σταθερές βάσεις και όχι από αεροπλανοφόρα, που είναι σαφώς πιο...δύσκολα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό που έχει μεγάλη παράδοση στη χρήση αεροπλανοφόρων: το γαλλικό πολεμικό ναυτικό έχει και αυτό τεράστια εμπειρία, και μια απόδειξη για αυτό είναι το εν λόγω εντυπωσιακό βίντεο, που δείχνει υπερσύγχρονα Rafale και άλλα αεροσκάφη να επιχειρούν από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles DeGaulle», το «καμάρι» του γαλλικού στόλου.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και βίντεο από αμερικανικό αεροπλανοφόρο, όπου «πρωταγωνιστούν» F/A-18 και EA-6B Prowler. Σημειώνεται ότι τα συστήματα καταπελτών στα γαλλικά και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα είναι παρεμφερή, κάτι που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού της μιας χώρας μπορούν να επιχειρούν από τα σκάφη του ναυτικού της άλλης.

Δημοφιλή