ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/01/2015 05:45 EET | Updated 09/01/2015 05:49 EET

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Πολιτική αχαριστία η στάση της Γκερέκου, κοιτάει μόνο την πολιτική της επιβίωση

SOOC

Συντονισμένα πυρά δέχεται από το ΠΑΣΟΚ η Άντζελα Γκερέκου μετά την ανακοίνωση της “μεταπήδησής” της στη ΝΔ. Σειρά είχε η νεολαία ΠΑΣΟΚ η οποία την κατηγορεί πως δεν διστάζει να εμπαίζει τους ψηφοφόρους της στην Κέρκυρα προκειμένου να εξασφαλίσει μια βουλευτική έδρα και να επιβιώσει πολιτικά. Κάνει δε ευθέως λόγο για πολιτική αχαριστία και επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά

Η ανακοίνωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ:

“Η στάση της κας. Γκερέκου αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι η κρίση που βιώνει η πατρίδα μας δεν είναι αποκλειστικά οικονομική αλλά και βαθύτατα πολιτική, ηθική και αξιακή.

Η συγκεκριμένη βουλευτής, αφού επί χρόνια (2004-2012) τιμήθηκε από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που την ανέδειξαν βουλευτή Κέρκυρας και από την ηγεσία του κόμματος, με την τοποθέτησή της δύο φορές στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού (2009 και 2014), αποφάσισε ξαφνικά να ανταποκριθεί «στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα». Βέβαια, μόλις τρεις ημέρες  πριν  την ανακοίνωση της προσχώρησής της στη ΝΔ, στις 5 Ιανουαρίου του 2015 η κα. Γκερέκου διαβεβαίωνε δημόσια τους πολίτες της Κέρκυρας και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι θα δώσει τη μάχη των εκλογών από τις γραμμές του: «Γι΄ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύτηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις…»

Η αλλαγή της στάσης της μέσα σε λίγες ώρες αποδεικνύει ότι μπροστά στον στόχο της προσωπικής της πολιτικής επιβίωσης και της εξασφάλισης μιας βουλευτικής έδρας δεν δίστασε να εμπαίξει του πολίτες της Κέρκυρας, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι τελευταίες δηλώσεις της, μετά το σάλο που προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά της, στις οποίες υποστηρίζει ότι επέλεξε : «Ή να γίνω διαιτητής σε έναν αλληλοσπαραγμό, σε έναν εμφύλιο κομματικό, εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων, ή να κάνω μία καινούργια αρχή, μία επιλογή που πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη», μόνο οργή και θυμηδία προκαλούν.

Εξίσου απαράδεκτη φυσικά είναι και η κίνηση Σαμαρά να τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Φαίνεται ότι πέραν της νεκρανάστασης των λογικών Μπαλτάκου στο μεταναστευτικό, η ΝΔ επιλέγει δυστυχώς να επιβραβεύσει και την πολιτική αχαριστία, προς άγραν ψήφων.

Σε αυτές τις εκλογές όλοι κρινόμαστε. Ο ελληνικός λαός οφείλει να σταθμίσει πολιτικές  επιλογές και συμπεριφορές και να ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν βάρος δυσανάλογο των ευθυνών τους για να βγει η χώρα μας από την κρίση. Προφανώς, και περιφερόμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ και στην Δημοκρατική Παράταξη”.