ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/01/2015 09:53 EET | Updated 11/01/2015 09:53 EET

«Κόντρα» Δένδια – Βαρεμένου περί προεκλογικών «πιέσεων» σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ

Eurokinissi

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, και του Γιώργου Βαρεμένου, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή της επιτροπής ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου για θέματα του υπουργείου Άμυνας, κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, με αφορμή δήλωση του δεύτερου περί προεκλογικών προσπαθειών επηρεασμού Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

Ειδικότερα, ο κ. Βαρεμένος δήλωσε ότι «μας καταγγέλλεται ότι σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ασκούνται πιέσεις, ιδιαίτερα σε Επαγγελματίες Οπλίτες και Εθελοντές Μακράς Θητείας, προκειμένου να επηρεασθεί η ψήφος τους και η ψήφος των οικογενειών τους με την άθλια απειλή ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα απολυθούν».

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από τα μικροκομματικά προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και να σεβασθεί το θεμελιώδες δικαίωμα των στελεχών τους να εκφρασθούν ελεύθερα και ανεπηρέαστα στις εκλογές ως υπεύθυνοι πολίτες».

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, είχε ως εξής: «από το Αγαθονήσι όπου βρίσκομαι, απευθύνω έκκληση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του να αφήσουν εκτός της προεκλογικής διαμάχης τις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις προς κομματικό όφελος με ένα παντελώς ανυπόστατο ζήτημα».