Με τον δακρυσμένο Μωάμεθ και τη φράση «όλα συγχωρούνται» το εξώφυλλο του αιματοβαμμένου Charlie Hebdo

Με τον δακρυσμένο Μωάμεθ και τη φράση «όλα συγχωρούνται» το εξώφυλλο του αιματοβαμμένου Charlie Hebdo
Charlie Hebdo

Με την καρικατούρα του δακρυσμένου Μωάμεθ να κρατά πινακίδα με τη φράση «Je suis Charlie», το σύνθημα που κατέκλυσε τον κόσμο, θα κυκλοφορήσει την Τέταρτη η έκδοση των επιζώντων του σατιρικού Charlie Hebdo.

Το φύλλο της Τετάρτης θα είναι το πρώτο μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και 4 εμβληματικοί σκιτσογράφοι του περιοδικού.

Η καρικατούρα του Μωάμεθ, με ένα δάκρυ να τρέχει στο αριστερό του μάτι, κρατώντας πινακίδα που γράφει «Je suis Charlie», παραπέμπει σε αυτές που κρατούσαν εκατομμύρια άνθρωποι στις διαδηλώσεις της Γαλλίας για να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης.

Το σχέδιο, που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ, ολοκληρώνεται με τον τίτλο «όλα συγχωρούνται»...

Κάτι σαν συγχώρεση, για στους δύο δράστες που σκόρπισαν τον θάνατο. Κάποιοι ωστόσο, φοβούνται ότι η νέα καρικατούρα του περιοδικού με τον Μωάμεθ θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου κάποιους εξαιρετικά ευσεβείς μουσουλμάνους που πιστεύουν ότι απαγορεύεται να απεικονίζουν τον Προφήτη τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στην συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Δημοφιλή