ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2015 12:54 EET | Updated 14/01/2015 14:35 EET

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε Νορβηγό για τη μη εκτέλεση...συμβολαίου θανάτου

A police car, so what? Well, these are Swedish police cars in Oslo. (Which of course is in Norway, in case you didn't know.)
2Tales/Flickr
A police car, so what? Well, these are Swedish police cars in Oslo. (Which of course is in Norway, in case you didn't know.)

Πρόστιμο ύψους 10.000 κορωνών επέβαλαν οι αρχές της Νορβηγίας σε έναν νεαρό που εξαπάτησε τον "εργοδότη" του και δεν εκτέλεσε ποτέ τη δουλειά που του είχε αναθέσει η οποία δεν ήταν άλλη από το να... σκοτώσει έναν έφηβο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του.

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανέφερε ότι στον 21χρονο Νορβηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 κορόνων (περίπου 1.000 ευρώ) για "απάτη" επειδή δέχτηκε να εκτελέσει ένα συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως να έχει πραγματικά σκοπό να τηρήσει τον λόγο του.

Ο νεαρός πήρε χρήματα προκειμένου να "βγάλει από τη μέση" έναν 17χρονο αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι πρόθεσή του ήταν όντως να τον σκοτώσει κανέναν. Για τον λόγο αυτό κατηγορήθηκε μόνο για "εξαπάτηση του πελάτη" του, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα Varden.

Ο απατεώνας "εκτελεστής" δέχτηκε την κατηγορία και πλήρωσε το πρόστιμο.

Ο συνομήλικός του που είχε διατάξει τον φόνο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Όμως επειδή ομολόγησε ανεστάλη η εκτέλεση του μεγαλύτερου μέρους της ποινής του. Σύμφωνα με τον... εξαπατημένο το παρ' ολίγον θύμα είχε απορρίψει τις ερωτικές προτάσεις του για αυτό έδωσε 60.000 κορώνες στον νεαρό που θα τον σκότωνε.

Ο συνεργός του πάντως ισχυρίζεται ότι έλαβε μόνο 40.000 κορόνες από τον αφελή "εγκέφαλο του εγκλήματος"...

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ