ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/01/2015 06:57 EET | Updated 15/01/2015 08:01 EET

Γεύσεις Μακεδονίας: Hμερίδα για τη γαστρονομία και το κρασί

N Eisele-Hein via Getty Images

Το Ελληνοβρετανικό Επιμελητηρίο Ελλάδος συνεχίζει την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Γεύσεις Ελλάδας» προωθώντας και γιορτάζοντας την Ελληνική παραγωγή. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν μέχρι τώρα οργανώσει με μεγάλη επιτυχία δύο βραδιές για τις ομορφιές και τα προιόντα της Χίου και της Λέσβου.

Η επόμενη περιοχή την οποία σκοπεύουν να παρουσιάσουν και να προβάλουν είναι η Μακεδονία και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Metropolitan στις 21 Ιανουαρίου 2015.

Θα μιλήσουν ειδικοί της γαστρονομίας και του κρασιού:

Ο κος Α. Ιατρίδης από το Κτήμα Αλφα θα μιλήσει για την ιστορία του Κτήματος και την υψηλή θέση που κατέχει καθώς και γενικότερα για τα κρασιά της Βορείου Ελλάδος. Η κα Οικονόμου από το Δίκτυο Ελληνικής σπιρουλίνας θα μιλήσει για τις ευεργετικές της ιδιότητες, την καλλιέργεια και τα παράγωγά της. Ο καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κος Γ. Μπόσκου θα μιλήσει για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ειδικότερα της Β. Ελλάδος όπως και για την διατροφική αξία των προιόντων της περιοχής, ενώ η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας Κα Μπετίνα Τσιγαρίδα θα μιλήσει για τον πολιτισμό και τα προϊόντα της αρχαίας Μακεδονίας και ειδικότερα για τον «Μενδαίο Οίνο».

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει δεξίωση στην οποία θα προσφερθούν γευστικά εδέσματα φτιαγμένα με τοπικά προιόντα και μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κάθε συμμετέχων θα παίρνει μια τσάντα με δώρα προσφορές των χορηγών της εκδήλωσης.

Δείτε εδώ τη φόρμα συμμετοχής !