ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/01/2015 14:08 EET | Updated 15/01/2015 15:36 EET

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Περιστέρι

Ένταση προκλήθηκε κατά την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά, στο δημαρχιακό μέγαρο Περιστερίου. Μια γυναίκα φώναξε στον Πρωθυπουργό "ήρθες στην πόλη της ανεργίας;", ενώ ένας άνδρας τού είπε σε ειρωνικό ύφος "καλώς τον!" και πρόσθεσε: "Ήρθες να μας αποτελειώσεις; Πουλημένε". Μια άλλη γυναίκα, πάντως, πλησίασε τον Αντώνη Σαμαρά και του είπε "το Περιστέρι σε έβγαλε και το Περιστέρι θα σε διατηρήσει!".

Την ώρα της επεισοδιακής υποδοχής του Αντώνη Σαμαρά, ένας άνδρας από το συγκεντρωμένο πλήθος πλησίασε τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον χτύπησε στο κεφάλι. Οι αρχές προσήγαγαν συνολικά για το επεισόδιο 5 άτομα, δύο κοπέλες και τρεις άνδρες, οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ο κ. Παπαμιμίκος αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση εναντίον τους.

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε πως «ο κόσμος έξω θέλει να του μιλήσεις στην καρδιά» και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος, στενοχωρημένος, έτσι; Αλλά βλέπει ότι υπάρχει και μια ανηφόρα στη χώρα μας. Βλέπει ότι εσείς μπορείτε να κάνετε το αβέβαιο μέλλον, να του δώσετε μια ευκαιρία, να του δώσετε το βεβαιωμένο ως ευκαιρία κι όχι ως απειλή» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παχατουρίδης και επισήμανε πως οι πολίτες θέλουν ένα πολύ σταθερό πεδίο, μια ευρωπαϊκή προοπτική που θα προκύψει μέσα από συνεργασίες και συνεννοήσεις.

«Επειδή έχετε δώσει δείγματα γραφής και το δικό σας DNA ακουμπάει έτσι, σε δρόμους συνεργασιών, συναινέσεων, συνθέσεων, αυτό που θέλει η πατρίδα σήμερα. Ο κόσμος θέλει μια ευρωπαϊκή προοπτική που θα προκύψει μέσα από συνεργασίες και συνεννοήσεις. Μόνος του κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει» υπογράμμισε ο κ. Παχατουρίδης.

Κανονικά η εκδήλωση στο Δημαρχείο

Ακολούθησε κανονικά η εκδήλωση στο δημαρχείο με τον κ.Σαμαρά να τονίζει πως στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν όχι ποιό κόμμα θέλουν, αλλά ποια Ελλάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

Τόνισε: «Σας το δηλώνω. Εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» συνέχισε και επέκρινε στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει.

Ανέφερε ότι απέναντί του έχει έναν υποψήφιο, που έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία, κόμματα που, όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα σέβεται, αλλά «είναι κατ' εξοχήν εναντίον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η απάντηση του ΚΚΕ ήταν αρνητική και για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη "αυτοδυναμία"».

«Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε "αυτοδυναμία". Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

«Ξέρω ότι εδώ υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει και την οργή του. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος αυτός που βράχηκε δεν θέλει και να πνιγεί. Και προσπαθεί και θα έχει την αμέριστη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια και θα τα βγάλει πέρα» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ