ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/01/2015 17:17 EET | Updated 15/01/2015 17:17 EET

Άνγκελα Μέρκελ: «Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη»

ODD ANDERSEN via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel addresses the members of parliament on the Paris attacks at the Bundestag lower house of parliament in Berlin on January 15, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

«Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε και πρόκειται να δημοσιευθεί την Παρασκευή στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Η κ. Μέρκελ ωστόσο τονίζει ότι «βάση όλων των ευρωπαϊκών προσπαθειών είναι η αρχή της αλληλεγγύης έναντι ιδίας προσπάθειας και ευθύνης» ενώ επαναλαμβάνει την επιθυμία της για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Όλη μου η δουλειά σε σχέση με την ευρω-κρίση είχε και έχει ως στόχο την ενίσχυση της Ευρωζώνης ως συνόλου, με όλα τα μέλη της, άρα συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», προσθέτει για να επισημάνει ότι σε αυτόν τον δρόμο έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ τονίζει την αρχή της αλληλεγγύης έναντι προσπαθειών, επισημαίνοντας ότι «αυτή η αρχή θα συνεχίσει να ισχύει για μας στην συνεργασία μας με κάθε ελληνική κυβέρνηση».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)