Αν και έκλεισε το μάτι σε Βενιζέλο, Θεοδωράκη τελικά θα ψηφίσει Κουβέλη ο Μπουτάρης

Αν και έκλεισε το μάτι σε Βενιζέλο, Θεοδωράκη τελικά θα ψηφίσει Κουβέλη ο Μπουτάρης
sooc

Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προεκλογικά να έκλεισε τόσο το μάτι σε Ευάγγελο Βενιζέλος και Στάυρο Θεοδωράκη, καθώς συναντήθηκε και με τους δύο προεκλογικά και μίλησε με κολακευτικά λόγια, αλλά τελικά θα ψηφίσει δαγκωτό Φώτη Κουβέλη και ΔΗΜΑΡ

Το ανακοίνωσε δημόσια σε προεκλογική συγκέντρωση της συμπαράταξης Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Συναισθηματικά είμαι δεμένος με τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Πολιτικά δεν είναι κρυφό ότι είμαι με την κεντροαριστερά και παρά τα όσα είπα θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ και γιατί εκτός των άλλων είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης ο φίλος μου και στενός μου συνεργάτης Απόστολος Σοφιαλίδης (σ.σ. νομικός σύμβουλος του δημάρχου)».

Την πεποίθηση ότι η συμπαράταξη Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στη νέα Βουλή εξέφρασαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος.

"Οι πολίτες κρατάνε την πορεία του τόπου στα χέρια τους", είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: "Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο τόπος, πρέπει να προχωρήσει στην προοδευτική αλλαγή. Η χώρα είναι δυνατόν να βγει από την κρίση και η κοινωνία να σταθεί όρθια, με την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί θα πρέπει να είναι βαθιά προοδευτικό, με σταθερή και αταλάντευτη την πορεία της χώρας στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη".

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της συμπαράταξης και σημείωσε: "Η συμπαράταξη Πράσινοι -Δημοκρατική Αριστερά δίνει τη δική της μάχη. Θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή για να μπορέσει να συμβάλλει με τις θέσεις της, τις διεκδικήσεις της, τη φερεγγυότητα της στο άλλαγμα της σελίδας, στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας".

Σχετικά με την επόμενη μέρα τόνισε πως αυτή θα έχει οπωσδήποτε σχέση με τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και είπε: "Θέλω να πιστεύω ότι οι συσχετισμοί αυτοί θα είναι συσχετισμοί προκειμένου ο τόπος να κινηθεί προς τα μπροστά και να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας".

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την "τεχνητή πόλωση" της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Από τη μια μεριά ο φόβος και από την άλλη η οργή είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την πόλωση. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες πολίτες θα κινηθούν μακριά από την τεχνητή αυτή πόλωση και θα ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά αλλά και στο μυαλό».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγελος επισήμανε: «Μια πολιτική που αποτυγχάνει αλλάζει. Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να επιδιώξει μια πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση, που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια την κρίση, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήταν από τα δύο κόμματα εξουσίας, έχουν αποτύχει, γιατί μετέτρεψαν μια δημοσιονομική κρίση σε μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση».

Ο κ. Χρυσόγελος είπε ότι οι Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά εντάσσονται στο ρεύμα της αλλαγής, αλλά επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας και όχι μονοκομματική. "Η αλλαγή δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος στην κοινωνία που πάντα ψηφίζει μονοκομματικές κυβερνήσεις", υπογράμμισε και συνέχισε: «Σήμερα χρειαζόμαστε μια προοδευτική μεταρρύθμιση των πολιτικών και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αποτελείται από περισσότερα κόμματα. Εμείς ως Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά λέμε ότι θέλουμε να είμαστε στη Βουλή, να αποτελέσουμε το μέρος μιας νέας διακυβέρνησης η οποία όμως δεν θα μας επιστρέψει στο παρελθόν, αλλά θα μας πάει στο μέλλον στη βάση καινούργιων οικολογικών, κοινωνικών και οικονομικών ιδεών και προτάσεων. Λέμε λοιπόν ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται, θα είναι το πρώτο κόμμα, οι πολίτες να μην του δώσουν αυτοδυναμία. Οι αυτοδυναμίες έχουμε δει ότι οδηγούν σε υπεροψία και σε λάθος πολιτικές. Πρέπει να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία όχι μόνο μεταξύ κομμάτων, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Πράσινοι Δημοκρατική Αριστερά, αλλά μια συμφωνία με την κοινωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση το 35% με 40% της κοινωνίας να πετύχει αυτές τις αλλαγές αν δεν εξασφαλίσει και τη συναίνεση ενός μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Πράσινων-Δημοκρατική Αριστερά Βασίλης Βασιλικός.

Δημοφιλή