ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2015 06:39 EET

Βίντεο: Η στιγμή της συντριβής του Falcon 9 της SpaceX

Δραματικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από τη συντριβή του επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου «Falcon 9» στην ειδικά κατασκευασμένη θαλάσσια πλατφόρμα της SpaceX στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το βίντεο ανάρτησε ο ίδιος ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πύραυλος, που μετέφερε τη κάψουλα «Dragon» προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αυτόνομο πλωτό διαστημοδρόμιο, διαστάσεων 100 x 30 μέτρων.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την Αεροπορική Βάση του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Το σκάφος Dragon πάντως, συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου μετέφερε περισσότερους από δύο τόνους τροφίμων και προμηθειών αλλά και σημαντικό εξοπλισμό για τα πειράματα και τους διαστημικούς περιπάτους, που επιχειρεί το πλήρωμα του σταθμού.

Στόχος της SpaceX είναι η δημιουργία ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραυλικού φορέα όπου σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της πρόκειται να προκαλέσει πραγματική επανάσταση στη διαστημική έρευνα καθώς θα μειώσει το κόστος των αποστολών τουλάχιστον στο μισό.

"Αυτό το άρθρο βασίστηκε στο κείμενο (SpaceX Video Shows Rocket Crash-Landing And Explosion) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post USA"