ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/01/2015 09:42 EET | Updated 20/01/2015 09:45 EET

Στις 21:30 η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ρυθμιστικός παράγοντας τα μικρά κόμματα

sooc

Στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δυόμιση ώρες αφού “κλείσουν” του κάλπες, αναμένεται να είναι σε θέση η Singular Logic να δώσει μια πρώτη εκτίμηση επί των εκλογικών αποτελεσμάτων αλλά το κατά πόσο αυτή είναι ασφαλής θα ανακοινωθεί εκείνη την ώρα. Αυτό καθώς η ύπαρξη πολλών μικρών κομμάτων που βρίσκονται κοντά στο 3% δυσκολεύει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Η εκτίμηση αποτελέσματος, θα επιτευχθεί μέσω του συστήματος SRT (ασφαλές σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων). Συγκεκριμένα, στο 25% των εκλογικών τμημάτων -περισσότερα από 4.800- οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κληθούν να αποστείλουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην Singular Logic με τα αποτελέσματα. Η αποστολή των SMS θα γίνει μέσω κινητών τηλεφώνων που θα δοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Αυτή είναι μια μέθοδος που έχει κριθεί ασφαλής, τόσο για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων όσο και για την εξαγωγή ασφαλών εκτιμήσεων.

Η επιλογή των εκλογικών τμημάτων έγινε με τεχνικά κριτήρια και σε κάθε περίπτωση δεν είναι τα “μικρά” αφού κρίνεται πως τα αποτελέσματά τους δεν είναι ενδεικτικά.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα αποτελέσματα από τα τμήματα που διαθέτουν SRT συνήθως έχουν φτάσει στη Singular Logic 8 μ.μ.- 9 μ.μ. εφόσον οι κάλπες “κλείσουν” στις 7 το απόγευμα.

Για πρώτη φορά δε οι περιφέρειες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να καταχωρούν στο σύστημα μετάδοσης και τους σταυρούς ενώ μια ακόμη “πρωτιά” σε αυτές τις εκλογές, είναι πως και τα μισά περίπου πρωτοδικεία της χώρας θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών για τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων.

Sponsoed post