ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/01/2015 14:53 EET | Updated 20/01/2015 14:53 EET

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον ELA και τη ρευστότητα των Τραπεζών

Nikos Libertas / SOOC

Η επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας αλλά και για το εάν θα γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα, αποτέλεσε ένα ακόμη πεδίο μάχης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε για την κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ, και ο ίδιος σχολίασε:

«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ. Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι. Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν. Είναι λοιπόν πολλή σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους».

Απάντηση Σκουρλέτη

Αν τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός που θα πιστοποιεί την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά και θα τον βαραίνει εξ' ολοκλήρου, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Χαιρόμαστε που έστω και τώρα ο κ. Σαμαράς ανακάλυψε τη διαφοροποίηση του κ. Ντράγκι στα ζητήματα της ποσοτικής χαλάρωσης έναντι της συμμάχου του κ. Μέρκελ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Σκουρλέτης.