ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/01/2015 09:51 EET | Updated 20/01/2015 09:56 EET

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να του χορηγηθόυν αντίγραφα εκλογικών καταλόγων

sooc

Νομικά κωλύματα επικαλέστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδης στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χορήγηση στοιχείων των δημοτολογίων, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόσωπος του κόμματος στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.

«Κατέθεσα εκ νέου το αίτημά μας -το οποίο είχα ήδη διατυπώσει με σχετική επιστολή μου- να μας χορηγηθούν ψηφιακά αντίγραφα των εκλογικών καταλόγων και των εγγραφών του Εθνικού Δημοτολογίου (δήμο και μερίδα εγγραφής) ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις αναγκαίες διασταυρώσεις. Ωστόσο, ο κ. υπουργός επικαλούμενος νομικά κωλύματα, μας αρνήθηκε τη χορήγηση των σχετικών με το δημοτολόγιο στοιχείων, παρόλο που -όπως έχει αποδειχθεί- το Υπουργείο δεν δείχνει την ίδια «ευαισθησία» για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, όταν αναθέτει τη συλλογή και επεξεργασία των ίδιων στοιχείων σε ιδιώτες εργολάβους και υπεργολάβους. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. υπουργός μάς διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν συντρέχει καμία περίπτωση αλλοίωσης των καταλόγων, πράγμα το οποίο και εμείς ευχόμαστε», ανέφερε ο κ. Πουλάκης .

Οι Κώστας Πουλάκης (υποψήφιος στη Β΄Αθήνας) και Νίκος Φίλης (υποψήφιος στην Α΄Αθήνας) επισκέφθηκαν σήμερα την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών και συναντήθηκαν με τον υπηρεσιακό υπουργό Μ. Θεοχαρίδη.

Όπως γίνεται γνωστό, με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο υποψήφιοι συζήτησαν με τους εργαζόμενους του υπουργείου όλα τα προβλήματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όσο και τα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου.