ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2015 02:39 EET | Updated 22/01/2015 02:39 EET

Προς απαλλαγή ο αστυνομικός για τη δολοφονία στο Φέργκιουσόν που ξεσήκωσε τις ΗΠΑ

ASSOCIATED PRESS
A demonstrator chants during a rally in downtown Manhattan in New York, Saturday, Dec. 13, 2014, during the Justice for All rally and march. In the past three weeks, grand juries have decided not to indict officers in the chokehold death of Eric Garner in New York and the fatal shooting of Michael Brown in Ferguson, Mo. The decisions have unleashed demonstrations and questions about police conduct and whether local prosecutors are the best choice for investigating police. (AP Photo/John Minchillo)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρόκειται προχωρήσει στο κλείσιμο της έρευνας στην υπόθεση του θανάτου του άοπλου Αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι από αστυνομικό και να απαλλάξει το όργανο της τάξης από οποιεσδήποτε κατηγορίες, αναφέρει σε άρθρο της που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα στο άρθρο της επικαλείται σχόλια αστυνομικών που δήλωσαν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εργάζονταν πάνω σε ένα νομικό υπόμνημα, στο οποίο γίνεται εισήγηση να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του αστυνομικού, Ντάρεν Ουίλσον, μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διεξήγαγε το FBI. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το άρθρο των Times.

Ο Ουίλσον πυροβόλησε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ο αστυνομικός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι ένιωσε ότι απειλείται η ζωή του από τον νεαρό. Ο Μπράουν δεν είχε στην κατοχή του οποιουδήποτε είδους όπλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ