ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/01/2015 18:26 EET | Updated 22/01/2015 18:48 EET

Θέμα διαφάνειας των δημοσκοπήσεων θέτει ο Βενιζέλος: «Θα τα πούμε από Δευτέρα»

Θέμα αξιοπιστίας και διαφάνειας των δημοσκοπήσεων έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποσχόμενος ότι θα γίνει πιο συγκεκριμένος από Δευτέρα, μετά τις εκλογές.

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα με τη διαφάνεια στον δημόσιου βίου», «υπάρχει ένα θέμα με τις δημοσκοπήσεις σοβαρό», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας για τα ποσοστά του κόμματος του οποίου ηγείται. Κατά τον ίδιο, και τις εκλογές του 2012 και στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν δημοσκοπικά στο μισού που ποσοστού που πήρε τελικά το κόμμα. Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα απάντησε: «Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια φαίνεται επιστημονική αδυναμία; Λέω, είμαι πολύ ευγενής».

Χαρακτήρισε αυτό που λέει «εξόχως σοβαρό». «Φαίνεται πως οι συχνότητες του ΠΑΣΟΚ δεν συλλαμβάνονται από το εργαλείο αυτό», είπε με νόημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το καταγράψουν αυτό όσοι πρέπει (Η αναφορά, στο 17ο λεπτό του βίντεο).

«Έλεος πια με το εάν έριξα τον Γιώργο Παπανδρέου»

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως είναι προφανές ότι η στάση του κ. Παπανδρέου λειτουργεί βλαπτικά για την παράταξη, ενώ ερωτηθείς για το εάν «έριξε» τον κ. Παπανδρέου, είπε: «Έλεος πια, όλοι έχουν παρακολουθήσει τα γεγονότα, ξέρουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε μετά τις Κάννες και ότι εν συνεχεία στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με αυτή.

Σε επισήμανση ότι ο κ. Παπανδρέου λέει ότι δεν του πρότεινε να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ότι το πρότειναν κάποιοι άλλοι, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Καλά με συγχωρείτε θα παίζουμε τώρα… Εδώ βγήκε ο κ. Καρατζαφέρης και το είπε, ο κ. Σκανδαλίδης που ήταν παρών δίπλα μου όταν συνέβη αυτό». Ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι σωστό να είμαστε ανακριβείς στο δημόσιο λόγο για ιστορικά γεγονότα, απευθυνόμενοι ενώπιον του λαού, αυτό είναι ασυγχώρητο». Ερωτηθείς τι απάντησε τότε στον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως του είπε ότι «αν νομίζει ότι θα διευκολυνθεί η χώρα και η κατάσταση και το δέχονται οι άλλοι Αρχηγοί, κάνε το, σε ευχαριστώ για την τιμή». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ήξερε πως δεν πρόκειται να γίνει αυτό, ότι μετά επελέγη ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο ήθελαν πάρα πολλοί, όπως είπε, και πως ο κ. Παπδήμος ήθελε τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο. «Έχουμε υποστεί πολλά, είναι λάθος να κακοποιούμε την αλήθεια στον δημόσιο λόγο μας», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.