ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2015 07:31 EET

Οι άνθρωποι που "ξεγέλασαν" το θάνατο

Σε βίντεο του Top Trending δείτε μερικά από τα πιο "σκληρά καρύδια" που δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να επιζήσουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες

10 Vesna Vulovic

Ήταν το 1972 όταν η 22χρονη αεροσυνοδός αναγκάστηκε να πηδήξει από το αεροσκάφος χωρίς αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από το Srbska-Kamenice επειδή υπήρξε μια έκρηξη για την οποία ευθύνεται το τρομοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κροατίας.

Παρ' όλο που έπεσε από τα 33 χιλιάδες πόδια τα μόνα τραύματα που υπέστη ήταν ράγισμα στο κρανίο, δύο σπασμένα πόδια και τρία σπασμένα πλευρά.

9. France Selak

Έχει «ξεγελάσει» τον θάνατο 7 φορές, πριν κερδίσει ένα εκατομμυριο δολάρια στο κροατικό λόττο, το οποίο έπαιξε μία φορά και κέρδισε.

8. Stella Maris College

Ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 1972 όταν η ομάδα πήγαινε αεροπορικός από το Μοντεβίδεο για να παίξει έναν αγώνα στο Σαντιάγο. Δυνατοί άνεμοι και λάθος χειρισμοί από τον πιλότο οδήγησαν το αεροπλάνο σε συντριβή. Χωρίς τροφή τα 16 μέλη της ομάδας έτρωγαν τα λείψανα των νεκρών συμπαικτών τους για να καταφέρουν να διασωθούν.

7. Anatoli Bugorski

Ο Anatoli Bugorski, ένας 36χρονος Ρώσος ερευνητής, κατα τη διάρκεια συντήρησης τους επιταχυντή, έβαλε το κεφάλι του μέσα στο σωλήνα απ'όπου περνάει η  ακτίνα πρωτονίων με την ταχύτητα του ήχου.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μόσχας όπου οι γιατροί τον παρακολουθούσαν, περιμένοντας να πεθάνει τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Το πρόσωπο του είχε πρηστεί από την αριστερή πλευρά και κομμάτια δέρματος έφευγαν, αποκαλύπτοντας την τροχιά που είχε περάσει η ακτίνα. Παρόλαυτά δεν πέθανε.

6. Roy Sullivan

Πρόκειται για τον ανθρώπινο στόχο των κεραυνών που γεννήθηκε το 1912 και μέχρι την αυτοκτονία του το 1983, μέτρησε 7 συναπαντήματα με κεραυνούς.

5. Joe Simpson και Simon Yates

Το 1985, ο Joe Simpson και ο Simon Yates ανέβαιναν στην -τότε- ανεξερεύνητη δυτική πλαγιά του Siula Grande στις Περουβιανές Άλπεις και έχοντας ακόμα 914 μέτρα μέχρι να βρεθούν σε ασφαλές μέρος, ο Simpson γλίστρησε και έσπασε το πόδι του. Ο Yates έδεσε τα σχοινιά τους και άρχισε ν τον κατεβάζει. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κατέβασε τον Simpson από ένα γκρεμό.

Καθηλωμένος εκεί και ενώ ολίσθαινε, ο Yates τελικά έκοψε το σχοινί, ρίχνοντας τον Simpson από ύψος 46 μέτρων σε μια ρωγμή από κάτω του. Αμέσως σκέφτηκε πως ο φίλος του σκοτώθηκε έφτιαξε ένα μέρος μέσα στο χιόνι για να περάσει το βράδυ και το επόμενο πρωί επέστρεψε στη βάση τους. Ο Simpson, όμως δεν είχε πεθάνει.

Ανήμπορος να ανέβει από την ρωγμή, ο Simpson σύρθηκε ακόμα πιο βαθιά στον παγετώνα, όπου μπόρεσε και ξέφυγε μέσα από ένα άνοιγμα. Επί τρεις μέρες σερνόταν και γλιστρούσε για 8 χλμ μέχρι να γυρίσει στην βάση.

4. Truman Duncan

Απίστευτο ατύχημα είχε ο νεαρός Αμερικανός. Πέφτοντας από το τραίνο έγινε κυριολεκτικά δύο κομμάτια και κατάφερε να επιζήσει.

3. Aaron Ralston

Κατεβαίνοντας το John Canyon στη Γιούτα, ο νεαρός ορειβάτης είχε την ατυχία να πιαστεί το χέρι του σε παγίδα. Μετά από 5 ημέρες αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το χέρι του με μαχαίρι προκειμένου να σωθεί.

2. Robert Evans

Τραυματίστηκε από αυτοκίνητο και στη συνέχεια από τραίνο ωστόσο κατάφερε να επιβιώσει.

1. Mauro Prosperi

Το 1994, τη χρονιά με τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες στη διοργάνωση του Μαραθώνιου της Άμμου (Marathon des Sables) , ο χρυσός Ιταλός ολυμπιονίκης Mauro Prosperi χάνεται στη διάρκεια μιας αμμοθύελλας. Οι ομάδες διάσωσης τον ανακαλύπτουν ζωντανό 9 μέρες αργότερα στη δυτική Αλγερία. Στο μεταξύ είχε χάσει 20 κιλά από την έλλειψη νερού και τροφής.