Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θέλει την τρίτη διερευνητική εντολή γιατί ξέρει τι να την κάνει

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θέλει την τρίτη διερευνητική εντολή γιατί ξέρει τι να την κάνει
eurokinissi

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για να μιλάμε για επινίκια πάρτι το βράδυ των εκλογών. Πρέπει να πάμε σε απευθείας σύσκεψη πολιτικών αρχηγών έστω και άτυπη. Να συναντηθούμε τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό για να συζητήσουν το μεγάλο θέμα της πορείας της χώρας μέσα στην Ευρώπη». Αυτή ήταν η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη στον AΝΤ1.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μεταξύ άλλων είπε:

– Το Ποτάμι θέλει την τρίτη διερευνητική εντολή γιατί ξέρει τι να την κάνει. Θα απευθυνθεί με συγκεκριμένες προτάσεις στον ελληνικό λαό. Σε τέσσερα υπουργεία πρέπει να τοποθετηθούν άνθρωποι έξω από κομματικούς μηχανισμούς. Ας πούμε αν ρωτήσεις ακόμα και ανθρώπους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ θα σου πουν ότι δεν θέλουν κομματικό στέλεχος στο υπουργείο Παιδείας.

– Δεν έχει σημασία αν έχω αποκλείσει εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα. Σημασία έχει τι θα αποφασίσει ο λαός για τις συνεργασίες.

– Την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει μια μικρή παράταση, και να έρθει με μια καινούρια πρόταση για τα 19 σημεία. Να συμφωνήσουμε γρήγορα για το πακέτο, να πάμε σε συμφωνία για το επόμενο πακέτο κι έπειτα να ανοίξουμε το μεγάλο θέμα του χρέους. Είναι έγκλημα να πάμε σε εκλογές γιατί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν τον Μάρτιο.

Δημοφιλή