ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/01/2015 14:38 EET | Updated 26/01/2015 14:39 EET

Μάρτιν Σουλτς: «Προσβλέπoυμε στη στενή συνεργασία με τον Τσίπρα»

Comité des Régions / Committee of the Regions/Flickr
8 October 2012, Opening Session of the OPEN DAYS 2012 #euopendays© Committee of the Regions / Wim Daneels

Συγχαρητήρια στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την «ιστορική νίκη» του κόμματός του, εξέφρασε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει ο Μ. Σουλτς και τονίζει ότι «Προσβλέπουμε να συζητήσουμε μαζί του»,προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Σημειώνει, πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η ΕΕ. «Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ως προς αυτό», αναφέρει ο Μ. Σουλτς.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έναν «πεπεισμένο φιλοευρωπαίο».

Όπως επισημαίνει, ο Πρόεδρος του ΕΚ, ο κ. Σαμαράς ηγήθηκε της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο, με επιτυχία, καθώς με επιτυχία προήδρευσε στο Συμβούλιο της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)