ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/01/2015 06:42 EET | Updated 28/01/2015 06:42 EET

Apple: Πέτυχε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στην ιστορία, με καθαρά έσοδα 18 δισ.

William Hook/Flickr
The iPhone. No, I don't live in the US, and I don't use AT&T, but it's nice to show off. You can change the carrier with "Make It Mine", which you can find in the Installer.

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου που σημείωσε ποτέ εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε η Apple για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο για το 2015, με καθαρά έσοδα ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή της, τα συνολικά έσοδα τριμήνου ανέρχονται στα 74,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα 57,6 δισ/ καθαρά έσοδα 13,1 δισ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2014.

Τα εν λόγω αποτελέσματα προκύπτουν λόγω εσόδων ρεκόρ από τις πωλήσεις του iPhone και των Mac, καθώς και από επιδόσεις- ρεκόρ στο App Store. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις iPhone έθεσαν επίσης νέο ρεκόρ, στις 74,5 εκατ. μονάδες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Apple με αυτά τα αποτελέσματα άφησε πίσω την ExxonMobil, που το δεύτερο τρίμηνο είχε επιτύχει καθαρά έσοδα 15,9 δισ., σύμφωνα με τον Standard and Poor's.

Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του iPhone, το iPad απογοητεύει, καθώς σημείωσε πτώση πωλήσεων της τάξης του 18% σε σχέση με ένα έτος πριν. Ο άλλοτε «βασιλιάς» των tablets χάνει έδαφος για μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο όλο και μεγαλύτερος κορεσμός της αγοράς, η ανάκαμψη των πωλήσεων των laptops και η επέλαση των συσκευών με Android, που σε πολλές περιπτώσεις είναι φθηνότερα μηχανήματα τα οποία απευθύνονται σε αναπτυσσόμενες αγορές.