ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/01/2015 12:19 EET

Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Βρούτσης οι προτάσεις Σαμαρά για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου

eurokinissi

Τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά την πρόταση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως ένα «άνοιγμα» προς τους γαλάζιους βουλευτές που πρόσκεινται στην «πλευρά Μητσοτάκη» εντός του κόμματος. Με την επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη γίνεται μια προσέγγιση προς την «λαϊκή δεξιά», ενώ με τον Γιάννη Βρούτση (ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά), ο πρώην πρωθυπουργός θέλει ουσιαστικά να υπερασπιστεί το κυβερνητικό του έργο.

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που άπαντες στην Νέα Δημοκρατία τηρούν στάση αναμονής για ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο κόμμα.

Ουδείς μέχρι στιγμής έχει ανοίξει θέμα ακόμα και ηγεσίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό δεν θα εκδηλωθεί στην περίπτωση που οι παρασκηνιακές συναντήσεις στελεχών που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν οδηγήσουν σε συμφωνίες για την ανάδειξη ενός νέου προσώπου, απέναντι στον 40αρη Αλέξη Τσίπρα.

Σε βραχνά για την ηγεσία του κόμματος αποτελεί η σχεδόν βέβαιη επιλογή του πρωθυπουργού να υποστηρίξει τον κοινοτικό επίτροπο και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πως θα συμπεριφερθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ανάγκης υπερψήφισης μιας τέτοιας υποψηφιότητας και να πει πρώτη το ναι.