ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/01/2015 05:01 EET | Updated 29/01/2015 05:02 EET

Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά για όλους και για όλα

Menelaos Myrillas / SOOC

Την απάντηση στο ερώτηση «ποιοι είμαστε και τι κάνουμε» επιχειρούν να δώσουν στη ΝΔ μετά την εκλογική ήττα τη βραδιά της 25ης Ιανουαρίου.

Η απογευματινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά αποτελεί την πρώτη απόπειρα να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, με αρκετά στελέχη να παραμένουν με το όπλο παρά πόδα αν θεωρήσουν ότι δεν υπάρξουν επαρκείς απαντήσεις στο τι έφταιξε και τι δεν πήγε καλά.

Ξεχωριστή σημασία στο νέο εσωκομματικό πεδίο αποκτά η επιλογή πολλών στελεχών που είτε έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στον πρώην πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, είτε τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, με τον ίδιο να συστήνει ενότητα και όχι βεβιασμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν ζημιά στην παράταξη.

Ζητούμενο για τα στελέχη που εμφανίζονται προβληματισμένα για τη κατεύθυνση της ΝΔ είναι το πολιτικό στίγμα του κόμματος από εδώ και στο εξής, με τους περισσότερους να επαναφέρουν τη ανάγκη στροφής στο μεσαίο χώρο, εκεί όπου στην κάλπη η ΝΔ «πόνεσε» από όσους της γύρισαν την πλάτη, χάνοντας ένα σημαντικό κομμάτι της δύναμης της.

Όσο για την επόμενη μέρα στη ΝΔ; Ουδείς μέχρι στιγμής έχει ανοίξει θέμα ακόμα και ηγεσίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό δεν θα εκδηλωθεί στην περίπτωση που οι παρασκηνιακές συναντήσεις στελεχών που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν οδηγήσουν σε συμφωνίες για την ανάδειξη ενός νέου προσώπου, απέναντι στον 40αρη Αλέξη Τσίπρα.

Σε βραχνά για την ηγεσία του κόμματος αποτελεί η σχεδόν βέβαιη επιλογή του πρωθυπουργού να υποστηρίξει τον κοινοτικό επίτροπο και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας και πως θα συμπεριφερθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ανάγκης υπερψήφισης μιας τέτοιας υποψηφιότητας και να πει πρώτη το ναι.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν πρώτο απολογισμό της προεκλογικής παρουσίας της ΝΔ, αποδίδοντας την ήττα στον λαϊκισμό και τις ανεξέλεγκτες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την υποσημείωση ωστόσο ότι το κόμμα του έχασε μόνο 100.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη τοποθέτηση του για το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και η σχεδόν βέβαιη κριτική του για τις πρώτες εξαγγελίες των υπουργών που συνδυάστηκαν με ένα μίνι κραχ στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Sponsored Post