ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/01/2015 11:58 EET | Updated 31/01/2015 11:58 EET

Σουλτς: Ανεύθυνο να μην συνεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση

ABBAS MOMANI via Getty Images
European Parliament President Martin Schulz speaks during a joint press conference with Palestinian prime minister in the West Bank city of Ramallah on February 10, 2014. Schultz is on an official visit to the Middle East until February 12. AFP PHOTO/ABBAS MOMANI (Photo credit should read ABBAS MOMANI/AFP/Getty Images)

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση πράγματι δεν θέλει πλέον να συνεργαστεί με τους δανειστές πάνω στη βάση που ίσχυε ως τώρα, τότε το θεωρώ ανεύθυνο» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ασκεί κριτική στη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα, από την Ελλάδα. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει κατ' αρχήν τάξη στην κυβέρνησή του».

Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει στο τέλος Φεβρουαρίου. «Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει ακόμη το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης χρέους, εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Ερωτώμενος σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει: «Έφυγα από την Αθήνα με το αίσθημα ότι μπορεί - και πρέπει - κανείς να μιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση και ότι μπορείς να την κινήσεις προς συμβιβασμούς, αλλά ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, αλλά όχι χωρίς πιθανότητες». Συμπληρώνει δε ότι οι μονομερείς ανακοινώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα και ότι «πιθανώς ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει και πάλι τάξη στην κυβέρνησή του».

Sponsored Post