ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/02/2015 06:38 EET | Updated 02/02/2015 06:39 EET

Σακελλαρίδης: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση του υποψηφίου ΠτΔ. Δεν έγινε πρόταση στον Κώστα Καραμανλή

Anadolu Agency via Getty Images
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστό ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα προταθεί από τη νέα κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Παράλληλα, διέψευσε ότι έχει γίνει πρόταση ή βολιδοσκόπηση στον Κώστα Καραμανλή.

«Δεν έχει γίνει πρόταση σε κανέναν», διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης, χωρίς να διαψεύσει πως ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάζονται βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σχετικά με τις επαφές της Αθήνας με τους ευρωπαίους εταίρους, εκτίμησε πως η νέα κυβέρνηση έχει κατορθώσει να αλλάξει «ριζικά» την ατζέντα της διαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές. Υπογράμμισε πως ενώ μέχρι πρότινος οι αποφάσεις λαμβάνονταν ουσιαστικά ερήμην της Ελλάδας, τώρα η χώρα «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις» που την αφορούν.

Εξέφρασε επίσης, την ικανοποίηση της Αθήνας με την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα, την οποία χαρακτήρισε ως ένα «ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές λιτότητας, ειδικά στην Ελλάδα».

Σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, προσθέτοντας πως χρειάζεται ένα «εύλογο» χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει στην Αθήνα να διαμορφώσει τις προτάσεις της και να διαβουλευτεί με την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το αν η νέα συμφωνία-στόχος θα περιλαμβάνει και νέα χρηματοδοτική βοήθεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσαφήνισε πως «η κυβέρνηση θα ζητήσει χρηματοδότηση της ανάπτυξης», ενώ ταυτόχρονα οι μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει δεν θα έχουν «καμία σχέση με το e-mail Χαρδούβελη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σακελλαρίδης κατέστησε σαφές πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται καμία ιδιωτικοποίηση. Επισήμανε όμως πως αυτό δεν σημαίνει,ότι  η κυβέρνηση είναι εχθρική σε επενδύσεις ή τον ιδιωτικό τομέα.