ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/02/2015 05:57 EET | Updated 04/02/2015 08:26 EET

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες

ASSOCIATED PRESS
European Commission President Jean-Claude Juncker, right, walks hand in hand with Greece's Prime Minister Alexis Tsipras upon his arrival at the European Commission headquarters in Brussels Wednesday, Feb. 4, 2015. Tsiparis is on a one day trip to Brussels to meet with EU leaders. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Εμφανώς θερμής υποδοχής έτυχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, με τον οποίο αποχώρησαν μαζί χέρι με χέρι για τις συνομιλίες τους, αφού προηγουμένως αντάλλαξαν ασπασμό μπροστά στις κάμερες.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις, σχολιάζει το Ρόιτερς, ενδέχεται να είναι λιγότερο αρμονικές. Ο συντηρητικός πρόεδρος της Κομισιόν είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας επιμένει στο αίτημά του για αλλαγή της τακτικής των Βρυξελλών.

Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Ρόιτερς, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιουνκέρ και τον ασπαζόταν.

Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους.

Sponsored Post