Ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε τη σύνοδο κορυφής στο Μινσκ για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε τη σύνοδο κορυφής στο Μινσκ για την Ουκρανία
Shutterstock / Vasily Smirnov

Μία σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Μινσκ, της Λευκορωσίας ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αν οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών καταφέρουν να συμφωνήσουν μέχρι τότε σε έναν «ορισμένο αριθμό σημείων» όσον αφορά το σχέδιο ειρήνης για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος.

Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί «την Τετάρτη, αν καταφέρουμε μέχρι τότε να συμφωνήσουμε σε έναν ορισμένο αριθμό σημείων για τα οποία έχουμε συζητήσει εντατικά τον τελευταίο καιρό», ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Η συνάντηση αποφασίστηκε έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους «ομολόγους του τού Κιέβου, του Βερολίνου και του Παρισιού, στο λεγόμενο “σχήμα Νορμανδίας”», διευκρίνισε, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συμφωνήσαμε πως θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε μία συνάντηση του ίδιου σχήματος» μεταξύ των τεσσάρων ηγετών στο Μινσκ, εξήγησε ο ρώσος πρόεδρος.

Της συνάντησης θα προηγηθεί μια σύνοδος ειδικών στο Βερολίνο στις 9 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια μία σύνοδος της «Ομάδας Επαφής», η οποία αποτελείται από ρώσους και ουκρανούς εκπροσώπους και εκπροσώπους του ΟΑΣΕ, που θα έχει σκοπό «να προετοιμάσει τις προϋποθέσεις και τα ουσιαστικά θέματα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Δημοφιλή