ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/02/2015 10:28 EET | Updated 08/02/2015 10:28 EET

Η πρόταση του Μάρτιν Σουλτς για απεγκλωβισμό από την τρόικα

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 04: European Parliament President Martin Schulz (R) gives speech during a joint press conference with Greek Prime Minister Alexis Tsipras (L) after their meeting at the European Parliament in Brussels, Belgium on February 4, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει πλέον να έχει σχέση με την "τρόικα" που εκπροσωπεί τους διεθνείς πιστωτές της, θα μπορούσε να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

"Ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή", πρότεινε ο Σουλτς από τις στήλες της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Tagesspiegel am Sonntag. "Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ", υπονόησε.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Αθήνα μετά την άνοδο στην εξουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκτίμησε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πιαστεί «κατά κάποιο τρόπο σε παγίδα».

«Υποσχέθηκαν πράγματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που θέλουν να εφαρμόσουν γρήγορα αλλά δεν μπορούν, επειδή θέλουν να τερματίσουν το πρόγραμμα» οικονομικής βοήθειας. «Θα πρέπει να βγουν απ̉ αυτή την παγίδα», υποστήριξε ο Σουλτς

Sponsored Post