ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/02/2015 06:45 EET | Updated 09/02/2015 06:46 EET

HSBC: Έχουμε αλλάξει από το 2007

ASSOCIATED PRESS
ARCHIV - Eine Frau laeuft am 10. November 2009 in London an einer Werbung fuer die HSBC-Bank vorbei. Fuehrende Politiker von CSU und CDU lehnen den Kauf einer Kontodaten-CD mit illegalen Informationen ueber Steuersuender ab. Der CSU-Finanzexperte Hans Michelbach sagte am Montag, 1. Februar 2010 im Bayerischen Rundfunk, Diebstahl duerfe nicht durch

Τη διαβεβαίωση ότι «έχει αλλάξει» μετά τις «παραλείψεις που διαπιστώθηκαν το 2007» έδωσε το ελβετικό παράρτημα της HSBC, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η HSBC (Ελβετία) ξεκίνησε μία ριζική αναδιάρθρωση το 2008 για να εμποδίσει ώστε οι υπηρεσίες της να χρησιμοποιούνται για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» , δηλώνει στην ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Φράνκο Μόρα.

Σύμφωνα με την τράπεζα, «μία νέα διεύθυνση προχώρησε σε εις βάθος έλεγχο των υποθέσεων, πράγμα που περιλαμβάνει το κλείσιμο λογαριασμών πελατών που δεν εκπληρούσαν τις υψηλές προδιαγραφές της τράπεζας και την εγκατάσταση ενός πολύ προωθημένου συστήματος εσωτερικού ελέγχου».

Η HSBC Ελβετίας «δεν ενδιαφέρεται να έχει σχέσεις με πελάτες ή εν δυνάμει πελάτες που δεν πληρούν τις απαιτήσεις ως προς το οικονομικό έγκλημα...Οι αποκαλύψεις που αφορούν πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να υπενθυμίζουν ότι αυτό το παλαιό μοντέλο του επιχειρείν της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας δεν είναι πλέον αποδεκτό», καταλήγει ο γενικός διευθυντής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από διεθνή μέσα ενημέρωσης και βασίζονται σε τραπεζικά αρχεία που απέσπασε από την HSBC ο πρώην συνεργάτης της τράπεζας στον τομέα της Πληροφορικής Ερβέ Φαλσιανί, περί τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν από τους λογαριασμούς της HSBC Γενεύης με στόχο την φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box