ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/02/2015 08:47 EET | Updated 09/02/2015 08:47 EET

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σε συνάντηση με θέμα ενδεχόμενο Grexit

Nigel Roddis via Getty Images
LEEDS, ENGLAND - FEBRUARY 05: Britain's Prime Minister David Cameron (L) and Chancellor Of The Exchequer George Osborne speak to business leaders at the AQL centre on February 5, 2015 in Leeds, England. The politicians are on a tour of Yorkshire to promote investment in the region. (Photo by Nigel Roddis/Getty Images)

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε σήμερα συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

"Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας", δήλωσε η πηγή.

"Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια", πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)