ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/02/2015 13:42 EET | Updated 09/02/2015 13:42 EET

Φάινμαν: Θα στηρίξω τη συμφωνία-γέφυρα στη Σύνοδο Κορυφής

ASSOCIATED PRESS
AP Photo/Ronald Zak

Για μια συνάντηση όπου επικράτησε πολύ καλό κλίμα κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Μάλιστα όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε τη σημασία και την ανάγκη για μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων. Ο καγκελάριος επεσήμανε την ελληνική πλευρά ότι συμφωνεί με την προσωρινή συμφωνία-γέφυρα και ότι θα την υποστηρίξει ως θέση στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Φάιμαν θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και πως επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θεωρεί σημαντικό να δώσει η Ελλάδα διαβεβαίωση προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία-γέφυρα.

Συμφωνία, επίσης, υπήρξε στο θέμα της Ρωσίας. Κοινή θέση τόσο του Αυστριακού καγκελάριου όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων, επισημαίνουν από την ελληνική κυβέρνηση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Box