ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/02/2015 07:40 EET | Updated 09/02/2015 12:17 EET

Προειδοποίηση Γιούνκερ σε Τσίπρα: «Μη θεωρείς δεδομένο ότι η ευρωζώνη θα αποδεχθεί τα σχέδιά σου»

ASSOCIATED PRESS
European Commission President Jean-Claude Juncker, right, stands with Greece's Prime Minister Alexis Tsipras upon his arrival at the European Commission headquarters in Brussels Wednesday, Feb. 4, 2015. Tsiparis is on a one day trip to Brussels to meet with EU leaders. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμβούλευσε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θεωρεί δεδομένο πως η ευρωζώνη απλώς θα δεχθεί όλες τις υποσχέσεις που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε στους Έλληνες ψηφοφόρους για την κατάργηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει σε τηλεφράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς.

Μιλώντας πριν από συνομιλίες με τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ήσσονες εταίρους στον συνασπισμό της Άνγκελας Μέρκελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μόνον εν μέρει απάντησε» στις ανησυχίες των Βρυξελλών αναφορικά με τα σχέδιά του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες στην Αθήνα.

Δήλωσε επίσης ότι δεν περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα της Ελλάδας κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, ή κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Τετάρτη.

«Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε τόσο σύντομα σε τελικά συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε σχέδια για την κατάργηση του προγράμματος λιτότητας και απέκλεισε οποιαδήποτε επέκταση του προγράμματος στήριξης, μπαίνοντας σε πορεία σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους εταίρους του, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς.