ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/02/2015 12:35 EET | Updated 11/02/2015 12:35 EET

Υπέρ της εισαγωγής μεταναστών, ομογενών και Ρομά στην ΕΛ.ΑΣ. ο Γιάννης Πανούσης

eurokinissi

Υπέρ της ένταξης μεταναστών, ομογενών ποντίων, Ρομά και πομάκων στην ΕΛ.ΑΣ. τάχθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 1η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Αθήνα.

Η ένταξη των παραπάνω ομάδων του κοινωνικού συνόλου θα γίνεται σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εισακτέων στο Αστυνομικό Σώμα, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις εισαγωγής. Ο κ. Πανούσης είπε πως στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας είναι αναγκαία η προσέγγιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ένταξή τους στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα, στις αστυνομικές σχολές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα γίνει ένας επαναπροσδιορισμός του ποσοστού εισαγωγής τους, με τη δική του πρόταση να είναι 5% από το σύνολο των εισακτέων.

Παράλληλα ζήτησε «διαφάνεια παντού, διαφθορά πουθενά», επαναλαμβάνοντας ότι στις αποτυχίες τους θα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και εκείνοι τις επιτυχίες τους. Ο κ. Πανούσης ανέφερε επίσης, ότι δεν εξήγγειλε στη Βουλή την επιστροφή των αναδρομικών τους γιατί τη θεωρεί δεδομένη, εξηγώντας πως «για ποιό κράτος μιλάμε αν δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις», ενώ πρόσθεσε πως έχει μιλήσει σχετικά με τους κυρίους Τσίπρα, Δραγασάκη και Βούτση, ωστόσο χρειάζεται λίγος χρόνος λόγω των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους.