Μέρκελ: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και πρέπει να επεκταθεί

Μέρκελ: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και πρέπει να επεκταθεί
ASSOCIATED PRESS

«Πολύ φιλική» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Η κ. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ανέφερε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν ήταν το βασικό θέμα συζήτησης. Ωστόσο, αναφερόμενη στην Ελλάδα επεσήμανε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και πρέπει να επεκταθεί» ενώ είπε ότι ελπίζει να υπάρξουν σύντομα προτάσεις από την ελληνική πλευρά.

Συνεχίζοντας, η 'Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δε ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η Μέρκελ απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με στρατηγικές, με νοιάζουν τα αποτελέσματα».

Δημοφιλή