ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17/02/2015 08:13 EET | Updated 17/02/2015 08:14 EET

Κύπρος: Προβληματισμός για τις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
Pro-government protesters gather in front of Greece's parliament to back its demands of a bailout debt renegotiation in central Athens, Wednesday, Feb. 11, 2015. The protests held in Athens and by supporters of the left-wing Syriza party in several other European cities occurred as the new Greek government presented its proposals to skeptical rescue lenders at an emergency Eurogroup meeting in Brussels. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις μετά το άκαρπο χθεσινό Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος. «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά.

Στο μεταξύ, ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Εφήβων, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει τον αγώνα εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων πολιτών για διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις αρχές της αλληλεγγύης, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τελεσιγραφικό τρόπο.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να διασφαλίσει συνθήκες γρήγορης εξόδου από την κρίση, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη μαζική μετανάστευση, κυρίως των νέων επιστημόνων.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)