ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/02/2015 18:53 EET | Updated 22/02/2015 19:17 EET

Διαψεύδει ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις έχει σταλεί ήδη στην Κομισιόν

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 20: Greek Finance Minister Yanis Varoufakis holds a press conference after the Eurogroup Council meeting on February 20, 2015 at EU Headquarters in Brussels. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Μέσω twitter διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις φήμες που ήθελαν την ελληνική κυβέρνηση να έχει στείλει ήδη την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στην Κομισιόν. Απαντώντας στο tweet του Γιάννη Κουτσομύτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Η λίστα μας με τις μεταρρυθμίσεις είναι σχεδόν έτοιμη. Αλλά οι φήμες ότι την έχουμε ήδη στείλει στην Κομισιόν είναι ψευδείς».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει την λίστα με τις προτάσεις της την Καθαρά Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης το Euroworking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάριο Ντράγκι θα κρίνει τις ελληνικές προτάσεις. Εφόσον, η ελληνική λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα δώσει και επισήμως το «πράσινο φως» στο ελληνικό αίτημα παράτασης της Σύμβασης.

Οι προτάσεις επικεντρώνονται στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση και αφορούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

Νωρίτερα, την Κυριακή, σε άρθρο τους οι Financial Times περιέγραφαν το πλαίσιο των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφεραν ότι το προσχέδιο έχει ήδη σταλεί.

Sponsored Box