ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2015 11:30 EET | Updated 24/02/2015 11:30 EET

Γλέζος: Δεν είναι εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

eurokinissi

«Δεν είναι εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Παράλληλα, ο κ. Γλέζος σημειώνει ότι βασική προτεραιότητα πρέπει να είναι το ευρώ να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης. «Η αξία δεν παράγεται από το νόμισμα ή το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά από τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο», λέει ο ίδιος.

«Η Ευρώπη είναι ένας ελληνικός όρος που σημαίνει "εκείνη η οποία διαθέτει ευρύ βλέμμα". Μια ετυμολογία η οποία παραπέμπει σε πολλαπλή αντίληψη, μια πολυσήμαντη ρίζα. Mέσα σε αυτή την ταυτότητα πρέπει να υπάρξει θέση για όλους, Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς» σημειώνει ο Μανώλης Γλέζος.

Αναφορικά με το αν υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο Μανώλης Γλέζος λέει χαρακτηριστικά: «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ».

Στην συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα, ο κ. Γλέζος μιλά και για την αφαίρεση της ναζιστική σημαίας από την ακρόπολη. Όπως επισημαίνει «η σβάστικα ήταν ύβρις στη Δημοκρατία και αποτελούσε απόδειξη της σκλαβιάς μας. Επέλεξα εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα, με τον φίλο μου, Απόστολο Σάντα, διότι ο Χίτλερ είχε μόλις δηλώσει ότι με τη λήξη της μάχης της Κρήτης η Ευρώπη είχε απελευθερωθεί από τους εχθρούς. Η σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως, η περίοδος της αντίστασης είχε αρχίσει».

Sponsored Post